Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Scheiden Purmerend (en omgeving)

De zomervakantie en daarna

Voor sommigen is de zomervakantie een periode van nog eenmaal echt proberen om met je partner verder te gaan. Het kan zijn dat je de vonk weer voelt en met elkaar verder wilt. Het gebeurt echter dat het na de vakantie wel duidelijk is, dat het geen zin heeft om met elkaar verder te gaan. In deze situatie kan VZ Mediation u helpen.


Scheiden doe je samen

Er is een verschil in hoe de scheiding, dan wel het beëindigen van het samenwonen door u en uw (ex-)partner beleefd wordt. Dit kan tot heftige spanningen en emoties leiden. Met als gevolg dat de communicatie over de werkelijke gevoelens niet meer plaatsvindt en stopt. Daarbij is er in geval van een scheiding veel te regelen. Denk, als u minderjarige kinderen heeft, aan een ouderschapsplan / omgangsregeling, aan alimentatie en aan de verdeling van uw bezittingen. Er is professionele hulp bij nodig om hier goed uit te komen.


Hoe is het allemaal zo gelopen?

Deze vraag komt vaak ter tafel, als de communicatie langere tijd stil heeft gelegen. Het gesprek komt weer op gang over datgene waar niet meer over gesproken werd. Dit is een belangrijke eerste stap. Pas daarna komen onderwerpen aan de orde waarover afspraken gemaakt moeten worden.


Echtscheiding

Bent u getrouwd, dan zal er om te kunnen scheiden een echtscheidingsconvenant gemaakt moeten worden en kan er sprake zijn van partneralimentatie. Voor meer informatie hierover, zie: Convenant en/of Alimentatie.


Scheiding met kinderen

Wilt u scheiden en heeft u minderjarige kinderen, dan zal er een ouderschapsplan opgesteld moeten worden. Daarnaast kan er, mede afhankelijk van uw situatie, sprake zijn van kinderalimentatie. De omgang met de kinderen is een punt, waar ouders die scheiden of gescheiden zijn, vaak onenigheid over krijgen. Dat wordt gevoeld door de kinderen. Trek dus tijdig aan de bel! Voor meer informatie hierover zie Uw kinderen en Alimentatie. Kijk ook eens naar: Scheiden met kinderen, top-10 tips!


Voorlopige voorzieningen

Voordat de scheiding formeel geregeld is, is er vaak een tijdelijke situatie waarbij afgesproken moeten worden wie waar voorlopig woont, wie waar in die periode verantwoordelijk voor is en wie wat betaalt. Het is aan te bevelen deze afspraken in een apart document vast te leggen en te ondertekenen.

Voor onpartijdige mediation bij scheiden in Purmerend en omgeving:

Harry van Zurk

MfN mediator

Familiemediator


Neem contact op voor een gratis introductiegesprek:

06-2434 4133

[email protected]

Copyright 2014 Harry van Zurk