Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Echtscheidingsonvenant Purmerend

(Echt-)scheidingsconvenant

Bent u getrouwd, of heeft u een geregistreerd partnerschap en u gaat scheiden, dan bent u verplicht om een echtscheidingsconvenant, ook wel convenant, op te laten stellen. Alle afspraken uit het ouderschapsplan en over kinderalimentatie, partneralimentatie en de verdeling van goederen, vermogen en schulden, leg ik voor u vast in het echtscheidingsconvenant.

Als u het er volledig mee eens bent en het convenant heeft getekend, dan stuur ik uw convenant naar een advocaat. De *advocaat stelt een verzoekschrift op dat hij, gezamenlijk met het convenant, doorstuurt naar de rechter.

* Voor het opstellen van het verzoekschrift heb ik een samenwerkingsverband met een advocatenkantoor. Het concept convenant, inclusief de berekening van alimentatie wordt hier getoetst. Uiteraard kunt u ook voor een ander advocatenkantoor kiezen.

Scheiding bij samenwonen

Stel u woont samen en u gaat scheiden en u heeft één of meer kinderen, dan bent u verplicht om een ouderschapsplan op te laten stellen en zal er kinderalimentatie betaald moeten worden. U heeft in uw situatie geen recht op, of verplichting tot het betalen van partneralimentatie. Ook hoeft u geen echtscheidingsconvenant, ook wel convenant op te laten stellen. Een convenant is het document dat bij een echtscheiding in geval van huwelijk via een advocaat naar de rechter gaat. Er komt bij samenwonen namelijk geen rechter aan te pas om uw scheiding definitief te maken.

Voor onpartijdige mediation bij scheiden in Purmerend en omgeving:

Harry van Zurk

MfN mediator

Familiemediator


Neem contact op voor een gratis introductiegesprek:

06-2434 4133

[email protected]

Copyright 2014 Harry van Zurk